Községeink

„Ha majd nyugdíjba vonulok, vidékre költözöm, a falu legvégére. Lovat, kecskét, kutyát, macskát, oxigént fogok tartani.“ - Vavyan Fable

Siklód

Olvasóink értékelése: 2 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Fekvése:
Siklód a hagyományait őrző, a Maros és Hargita megye határán fekvő kicsiny székely-magyar település a Sóvidéki-dombság északnyugati szegletében, a fürdőjéről híres Szováta városától és a sóbányájáról nevezetes Parajdtól légvonalban mintegy tíz kilométerre délnyugatra található.

Története:
A hagyomány szerint a falu a tatárjárás idején keletkezett és két kecskepásztor alapította. Ősi helyei az Alfalu és a Murva voltak. A határában levő Nagykő nevű hegy nyugati aljában a Városhelynek nevezett helyen egykori település nyomai látszanak, a hagyomány szerint ez volt eredetileg a falu helye.

forrás: Wikipédia 

 


Fotógaléria

SZÉKELYFÖLD a magasból

Fotóinkkal SZÉKELYFÖLD szépségeit, tájait olyan módon kívánjuk bemutatni, ahogyan a „földhözragadt“ szemszögből sosem látnánk: a magasból.

Képeinken talán már sok jól ismert helyet, vidéket láthatunk újra, de így most a különleges nézőpontnak köszönhetően olyan részleteket, dolgokat fedezhetünk fel rajtuk, amit a „hagyományos“ fotókon nem láthatunk.

Kellemes böngészést kíván a projekt csapata!


logo szekelyfold a magasbol 2

Ki van itt?

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Partnereink

Projektünk partnere:

cimer

Copyright © 2016-2017 - Eolex Production Kft.

Search